Legfrissebb bejegyzések:
2017-05-12
Lovas gyereknap a középkorban
 | részletek
2017. május 28. vasárnap 9.00 – 17.00 Helyszín: Gyulakeszi Lovasudvar 9.00 - Lovagoltatás – vezetgetés, a lovakkal még csak ismerkedőknek 9.30 - Futószár bemutatása - kezdő...
2016-12-09
Gasztro hétvége
 | részletek
Gyulavezér Lovasbirodalmában A Gasztro program keretén belül elkészítésre és kínálásra kerülő termékek mind kizárólag saját gazdaságunkból kerülnek ki, és házi készítésű kézműves termékek...
2016-04-05
Kemencés kenyér
 | részletek
Házi tejtermékeink mellé házi, kemencés kenyeret készítünk...
»» minden bejegyzés






ÉRDEKESSÉGEK

Balaton-felvidéki és Balaton környéki borok a gasztronómiában | részletek
SÜLLŐ HÁZIASSZONY MÓDRA Hozzávalók: 1 kg süllő, 10 dkg gomba, 1 kisebb hagyma, 2 kanál vagdalt zöldpetrezselyem, 1 paradicsom, ¼ liter szürkebarát, 2 kanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, só, bors. Elkészítése: A jól megmosott gombát szeletekre, a hagymát apróra vagdaljuk. A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és összevagdaljuk. Mindezt összekeverjük a zöldpetrezselyemmel. A felét tepsibe...

Ételek a Balaton-felvidék boraival | részletek
JUHÁSZNÉ LEVES Hozzávalók: 25 dkg borjúhús, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kanál zsír, 1 marék tarhonya, 2 dl száraz chardonnay, 1 dl tejföl, só, rózsapaprika. Elkészítése: A húst apró kockákra vágjuk és az apróra karikázott hagymával addig pároljuk, amíg megsárgul. Hozzáteszünk 1 kanálka rózsapaprikát, ezzel együtt még 1-2 percig pároljuk, és a szükséges mennyiségű vízzel feleresztjük. Ha a hús...

Siller bor | részletek
Kevesen tudják, hogy ez a bor igazából sem a vörös, sem a rosé borokhoz nem sorolható. Az erjesztés folyamatának egyik fontos fázisa, a héjon áztatás ideje a shiller bor esetében hosszabb, mint a rosé boroké, de rövidebb, mint a vörös boroké, azaz körülbelül 24-48 óra. Ezalatt az idő alatt a szőlő héja már átadja színanyagai egy részét az erjedő mustnak, de még nem terheli azt az erősebb, savas ízű...

Kútból itta a bort VIII. Henrik | részletek
A Tudorok óta első alkalommal folyik gascogne-i bor egy angliai kastély szökőkútjából: a 16. századi festmények alapján rekonstruált építményből egy csekély összegért inni is lehet Hampton Court látogatói mostantól ihatnak is a kútból, ám a Tudorok korával ellentétben most nem ingyen: a Historic Royal Palaces szerint a túl sok turista esetén mindez felelőtlenség lenne, ráadásul VIII. Henrik...

Badacsony és környékének ételei | részletek
Biztos sokakat meglep, de a Balaton üdülőkkel való beépítése csak a XIX. század második felében vette kezdetét. Kivétel volt ez alól Badacsony és környéke, ahol  már a Nagy Lajos idejében ismert szőlőkultúra miatt a hegy déli lejtőjén a XVIII. század második felében a szőlőbirtokosok építettek kúriákat. Itt volt háza a zalai alispánnak, akinek lányát, Szegedy Rózát az 1785-ös badacsonyi szüreten ismerte...

vissza | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | tovább



Gyulavezér Lovas Birodalma Gyulakeszi

Csobánc vára

   |    BORNESS   |    PROGRAM   |    ÉRDEKESSÉGEK   |    ÁRAJÁNLAT   |    FOTÓK   |   
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.