Legfrissebb bejegyzések:
2017-05-12
Lovas gyereknap a középkorban
 | részletek
2017. május 28. vasárnap 9.00 – 17.00 Helyszín: Gyulakeszi Lovasudvar 9.00 - Lovagoltatás – vezetgetés, a lovakkal még csak ismerkedőknek 9.30 - Futószár bemutatása - kezdő...
2016-12-09
Gasztro hétvége
 | részletek
Gyulavezér Lovasbirodalmában A Gasztro program keretén belül elkészítésre és kínálásra kerülő termékek mind kizárólag saját gazdaságunkból kerülnek ki, és házi készítésű kézműves termékek...
2016-04-05
Kemencés kenyér
 | részletek
Házi tejtermékeink mellé házi, kemencés kenyeret készítünk...
»» minden bejegyzés






PROGRAM

Lovaskocsizás Szigligetre

Az ajánlat megnevezése: Sétakocsizás a vulkánok völgyében

Ajánlat ismertetése: Szórakozásra, kikapcsolódásra vágyóknak ajánljuk Gyula vezér lovasbirodalmából induló lovaskocsis túránkat.
Külön kuriózumnak számít a Szigligeti Szent Antal pince meglátogatása.

Program leírása:
Akik nem akarnak nyeregbe ülni azok lovasfogatról élvezhetik e táj csodálatos panorámáját. Vendégeinket pálinkával, pogácsával fogadjuk, majd Szigligetre érkezve a Szent Antal pincénél elénk tárul a Balaton festői látképe, ahol tölgyfahordókban érlelt tájjellegű borok kóstolása és házi készítésű falatkák várják vendégeinket.
Lehetőség nyílik a helyi bor különlegességek megvásárlására is, majd a program után jó hangulatban kocsikázunk vissza a lovasudvarba.

szigliget

Időpont: Sétakocsikázásunkat egész évben indítjuk 8 fő felett.
A program gazdája: Németh Gyula tulajdonos
+36 209 317- 446

Egyéb lehetőségek, melyeket a részvételi díj nem tartalmaz:

- létesítményen belül: szauna
- létesítmény környékén: gyalogtúra útvonal, horgászási lehetőségek, siklóernyőzés, kerékpározás.

Amennyiben fenti programajánlatunk felkeltette érdeklődését, úgy várjuk jelentkezését!

Tisztelettel:
Németh Gyula
Tulajdonos

Birodalmunkban kerti kemencénknél elkészítheted velünk igazi középkori lakomádat és megkóstolhatod a helyi pincészetek páratlan borait

Programunk:
- Reggeli megérkezés Gyulavezér Lovasbirodalmába pálinkás fogadás, csak hogy jól induljon a nap -:)
- Kemence felfűtése - tűzrakás a kemencében és a sparhelyeinken
Miközben már lobog a tűz előkészítjük sültjeinket. Irány a fűszerkert és a kamra -:)
Fűszerkertünkben bemutatjuk a régi magyar konyha fűszereit és azok felhasználási lehetőségeit, praktikákat és boszorkányságokat -:)
A sültekhez igazodva fűszereinket összegyűjtve tisztítjuk, előkészítjük a húsokhoz.
…és akkor mit is süssünk: legyen kacsa, legyen disznó és sok-sok fűszer, körítésnek legyen sok-sok mártogatós szósz finom fűszerekkel, legyen gyümölcs, sütve-és nyersen, burgonya na az nem volt, hát akkor legyen sok sok párolt és sült zöldség, és a végén ha már enyhül a kemence melege tegyünk be kenyeret és kalácsot… így finom lesz az ebédünk!

Ebédünkhöz és természetesen a főzés közben elengedhetetlen a helyi borok kóstolása, mert vizet nem iszunk és a főzéshez sem használhatunk! -:) Fontos folyamatosan tesztelni, mit is használunk fel a húsokhoz.

Ebéd után Csobánc Várkapitánya bemutatja nekünk Csobánc Várát és történelmét, majd indulás a Csobáncra megnézzük a fantasztikus panorámát a Csobánci Várból a Káli és Tapolcai medencére és a környező hegyekre.

csobánc

Programunkkal kapcsolatos további info: Mészáros Zsuzsanna 06209735-745
www.sajtesjoghurt.hu, www.noi-bortura.hu

Készítsd el saját sajtodat és kóstold meg a helyi borokat!

Sajt és borkóstoló Gyulavezér Lovasbirodalmában

Legyél Te is Boldog sajtkészítő!

Birodalmunkban 2 napos programunk keretében el jöhetsz hozzánk és elkészítheted saját sajtodat és megkóstolhatod a helyi pincészetek páratlan borait

Programunk:
1, nap:
- Délelőtti megérkezés Gyulavezér Lovasbirodalmába pálinkás fogadás, csak hogy jól induljon a nap :-), szálláshelyek elfoglalás
- Gyulavezér Kedvenceiből kiadós alapozó ebéd a kemencénél
- Ebéd után a sajt és sajtkészítés alapjait ismerhetjük meg előadás keretében majd neki állunk elkészíteni a páratlan ízvilágú sajtokat, fűszerkertünkből szedett fűszernövényekkel ízesítve.
- a nagy feladat után megfejjük magyartarka teheneinket, mert az esti fejés elengedhetetlen
- fejés után indulás a helyi családi pincészetbe, ahol már várnak a finom helyi borok és a vacsora, játékos vetélkedőkkel
- Vacsora után vissza Birodalmunkba, hogy kipihenhessük a napi fáradalmakat

2, nap:
- ROZI és BÖZSI ébreszt bennünket, indulás fejni :-), Na jó! aki nem bírja, az ébresztőnek ihat egy finom kávét a tegnap esti fejésből hozott tejjel :-) a jó munka után házi termékekből készített reggeli, (joghurt, körözött, szalámi, sonka, a kertből friss zöldségek) és az elengedhetetlen kemencénkben sült házi kenyér!
- reggeli után megnézzük a sajtprést, mit is készítettünk az előzőnap, mindenki nagyon csodálkozik, hogy mire is képes! Boldogság, a sajtok mosolyognak vissza ránk a présformából! Az elkészített sajtokat mindenki büszkén csomagolhatja és viheti haza!
- Csobánc Várkapitánya bemutatja nekünk Csobánc Várát és történelmét, majd indulás a Csobáncra megnézzük a fantasztikus panorámát a Csobánci Várból a Káli és Tapolcai medencére és a környező hegyekre
- Finom helyi ízekkel elkészített ebéddel zárjuk programunkat

Programunkkal kapcsolatos további info:
Mészáros Zsuzsanna 06209735-745, www.gyulavezer.hu

Frissítő Borness azaz Lovas kocsis Női bortúra

1. nap (péntek):
Megérkezés, szálláshelyek elfoglalása a Lovaspanzióban.
20.00 órakor várúri lakoma Gyulaffy László - Csobánc Várának kapitánya kedvenceiből, melyet Csobánc hegy levével locsolunk meg előkészítve a másnapi túrára a hangulatot.

2. nap (szombat):
8.00 órakor pálinkás ébresztő, "fitness" reggelivel.
Reggeli után lovaglás a lovarda udvarán ki-ki tudásának
vagy nem tudásának megfelelően.
12.00 órakor kiadós, "alapozó" ebéd
13.00 órakor indulás a bortúrára
A bortúra alkalmával három pincészetet látogatunk meg, ahol minden pincében 5 fajta borral fogunk megismerkedni és talán közelebbi barátságot kötni.
Az utolsó pincészetnél a borkóstolót követően vacsora.
Menü: megbeszélés szerint. Visszaút busszal a szálláshelyre.

3. nap (vasárnap):
9.00 órakor reggeli, hidegtál Gyulavezér módra.
Reggeli után, felfrissülve és újult erővel Csobánc Várának kapitányával bevesszük a csobánci Várat.
13.00 órakor visszaérkezés Gyulavezér Lovasbirodalmába, ahol kiadós lakomával zárjuk ezt a szép és emlékezetes hétvégét.

Feltöltő Borness azaz Gyepütipró Női bortúra

1 nap (péntek):
Megérkezés, szálláshelyek elfoglalása a Lovaspanzióban.
20.00 órakor várúri lakoma Gyulaffy László - Csobánc Várának kapitánya kedvenceiből, melyet Csobánc hegy levével locsolunk meg előkészítve a másnapi túrára a hangulatot.

2. nap (szombat):
8.00 órakor pálinkás ébresztő, "fitness" reggelivel
Reggeli után lovaglás a lovarda udvarán ki-ki tudásának vagy nem tudásának megfelelően.
12.00 órakor kiadós, "alapozó" ebéd
13.00 órakor indulás a gyepütiprásra
A gyepütiprás múlt századi keletkezésű. Körbejárják a szőlősgazdák a hegyet, megvizsgálják a hegyköveket, gyepüket és megkóstolják a tavalyi termést.
Áldást kérnek, misét mondanak, nehogy baj érje az új szőlőt.
A gyepütiprás során mi leginkább a tavalyi termés megkóstolását gyakorolnánk.
A Csobáncon kis szőlősgazdák helyi borait kóstolnánk meg.
Az utolsó gazdánál a borok kóstolása közben vacsora.
Menü: helyben sütött kenyér, bográcsos egytálétel.
Majd sétaút vissza a szálláshelyre.

3. nap (vasárnap):
9.00 órakor reggeli, hidegtál Gyulavezér módra
Reggeli után, felfrissülve meglátogatjuk Tapolca különös nevezetességét, a csónakkal bejárható tavas-barlangot, melynek hossza 4 km. Ez az ország egyetlen barlangja, melyben csónakázhatunk.
13.00 órakor visszaérkezés Gyulavezér Lovasbirodalmába, ahol kiadós lakomával zárjuk ezt a szép és emlékezetes hétvégét.

A program ajánlatok kedvcsinálók, tájékoztató jellegűek. Az igényeknek, kéréseknek megfelelően alakítható, változtatható.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére




Gyulavezér Lovas Birodalma Gyulakeszi

Csobánc vára

   |    BORNESS   |    PROGRAM   |    ÉRDEKESSÉGEK   |    ÁRAJÁNLAT   |    FOTÓK   |   
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.