Legfrissebb bejegyzések:
2017-05-12
Lovas gyereknap a középkorban
 | részletek
2017. május 28. vasárnap 9.00 – 17.00 Helyszín: Gyulakeszi Lovasudvar 9.00 - Lovagoltatás – vezetgetés, a lovakkal még csak ismerkedőknek 9.30 - Futószár bemutatása - kezdő...
2016-12-09
Gasztro hétvége
 | részletek
Gyulavezér Lovasbirodalmában A Gasztro program keretén belül elkészítésre és kínálásra kerülő termékek mind kizárólag saját gazdaságunkból kerülnek ki, és házi készítésű kézműves termékek...
2016-04-05
Kemencés kenyér
 | részletek
Házi tejtermékeink mellé házi, kemencés kenyeret készítünk...
»» minden bejegyzés






ÉRDEKESSÉGEK

Borokról szóló hasznos tanácsok XVIII.-XIX. századi könyvritkaságokban | részletek
A következő - szó szerinti - idézetek Veres Mihály 1796-ban megjelent A jó Gazda-Aszszony című kötetéből valók: "Az etzetes és  savanyú boron segíteni: Törj-meg egy font bor követ, egy lat szegfüvet, egy lat fa hajat, és egy lat gyömbért apróra: ezekbe üss tojás fejérét s kavard öszve jól; ezeket mind a tölts a hordóba, és egy hasított fával a hordóban a borral együtt kavargasd; el-múlik a...

Zenél a borospohár | részletek
És aki szívesen hallgatta talál még >>itt és...

Magyarország borvidékei | részletek
Hazánk kedvező természeti adottságai a kis mennyiségű, de kiváló minőségű borok termelését teszi lehetővé. A bortermelő tájak között külön rangot jelent a borvidéki besorolás, hivatalos, hatósági rendelkezésekkel jelölik ki határait. Somlói borvidék A legkisebb, de a leghíresebb borvidékünk, vulkanikus talajon termelnek fehérbort. A furmint, a juhfark, az olaszrizling és a tramini a legjellemzőbb...

A borkóstolás technikája | részletek
A bor titokzatos ital, és csak annak tárulkozik fel, aki okosan és szépen közelít hozzá. Érzékszerveinken keresztül szerezhetünk benyomásokat a külvilágról, így ezek segítségével találkozhatunk a borral is. Mint minden megismerés, ez is a látással kezdődik. Mielőtt alaposabban szemügyre vesszük a bort, megnézzük a "ruháját", azaz a címkéjét. A címkék sokfélék lehetnek. Vannak bőbeszédű,...

Fehérborok fogyasztásához ajánlott poharak | részletek
"Az ideális pohár az a láthatatlan edény, amelyben a bor minden érzéklehető tulajdonsága teljes mértékben érvényesül . . ." Az ideális pohár vékony falú és díszítésmentes. A vékony fal hőkapacitása csekély, a bor nem melegszik fel a pohártól, s ami fontosabb, optikai képe az ilyen pohárban alig változik. Nem keletkeznek zavaró tükröződések, csak a bor saját színei és árnyalatai jelennek...

vissza | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | tovább



Gyulavezér Lovas Birodalma Gyulakeszi

Csobánc vára

   |    BORNESS   |    PROGRAM   |    ÉRDEKESSÉGEK   |    ÁRAJÁNLAT   |    FOTÓK   |   
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.